За френската целувка с любов

  • 08 февруари 2016 14:55

  • 3524
  • 0
За френската целувка с любов
©

Тя е описана вдъхновено в романите, философите изграждат теории за нея, а учените изследват ползата и вредата от този романтичен ритуал.

Нежните, игриви и страстни целувки са нужни на влюбените като въздуха. Ще ви разкрием най-интересните тайни на френската целувка.

Легенда за целувките

Невероятно, но първото споменаване на термина "френска целувка" датира от началото на ХХ век. и фигурира в текст от... Англия. Както знаете, британците не обичат твърде много северните си съседи и намират поводи да се заядат дори и за най-невинните им романтични навици. Чувствените целувки с език не правят изключение. Британските сноби са имали доста скептично отношение към тези ласки, наричайки ги плътски утехи - сякаш порочните французи не могат да мислят за нищо повече от евтина еротика. Нищо чудно, че именно в тази страна е възникнало подобно лекомислено увлечение - двама души да си пъхат езиците един на друг в устите.

Французите възприемали своите прояви на нежност много по-сантиментално, наричайки дълбоките си целувки "душевни". Смятало се, че по време на взаимното проникване уста в уста душите на влюбените се сливат в едно и двамата изпитват неземно удоволствие. Французите имат и красива легенда за възникването на целувката с език. В далечни времена една благородна дама пътешествала из Франция и посетила процъфтяваща винарна. Поразена от вкуса на местното вино, богаташката попитала собственика на винарната как е успял да направи такава прекрасна напитка. Фермерът, който бил очарован от красотата на дамата, ѝ признал, че всяка сутрин обсипва гроздовете с целувки и предложил да демонстрира метода си на благородничката. Историята мълчи с какво е завършило всичко, но днешно време не можете никого да изненадате с френска целувка.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
3524 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини