Нов документален филм "Пътят на буквите" ще бъде представен в Плиска

  • 02 декември 2015 13:39

  • 1515
  • 0
Нов документален филм "Пътят на буквите" ще бъде представен в Плиска
©

Община Каспичан и "Двора на кирилицата" в Плиска организират филмова прожекция на новия документален филм "Пътят на буквите". Тя е под патронажа на областния управител Донка Иванова и ще се състои на 4 декември от 13.00 ч. в Картинната галерия в "Двора на Кирилицата" в град Плиска. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Шумен.

Филмът е сниман в 10 държави и се опитва да покаже делото на Светите братя от възможно най-разнообразни страни. Представя се гледната точка на много хора, чийто живот е пряко свързан с делото на Кирил и Методий. Сред тях са свещеници, пазители на храмове и хoра на изкуството. Мнението са си дали много учени, които представят делото на Светите братя.

Сценаристи на филма "Пътят на буквите" са Десислава Найденова и Ралица Димитрова, която е и режисьор на документалната лента. Оператор и продуцент на филма е Пламен Герасимов, допълва БТА.

На прожекцията са поканени да присъстват представители на министерствата на културата, на туризма, на образованието и науката, областни управители и кметове от Североизточна България, представители на културната общност и туроператори.

Последвайте канала на

1515 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини