Уфолози събират пари за спътник, който да следи НЛО

  • 25 ноември 2015 16:35

  • 1299
  • 0
Уфолози събират пари за спътник, който да следи НЛО
©

На сайта Indiegogo се появи необичаен проект, който със сигурност ще заинтересува уфолозите от всички точки на планетата, пише actualno.com.

Ентусиастите на този проект възнамеряват да съберат 50 000 долара за изработката на малък спътник, който да обикаля около Земята и да се занимава с една-единствена цел – да следи неидентифицирани летящи обекти и различни космически аномалии.

Летателният апарат, който може да се появи на бял свят благодарение на щедростта на потребителите, вярващи в съществуването на извънземни цивилизации, е получил названието CubeSat.

Автори на проекта са канадски уфолози, които твърдо възнамеряват да докажат на земляните, че НАСА всячески крие информация за появата на летящи чинии и прочие НЛО около Земята.

По думите на ентусиастите те разбират, че НАСА може да се опита им слага пръти в колелата, но се надяват, че подкрепата на световната общественост ще защити проекта от посегателствата на американците.

CubeSat ще представлява малък нискоорбитален спътник – подобно на тези, които се изпращат от частни изследователски фирми. Летателният апарат ще бъде снабден с датчици за радиация, топловизьор и камера, способна непрекъснато да излъчва видео чрез интернет.

Подобна функция изпълнява камерата на борда на МКС, но нейните транслации се контролират строго от представителите на НАСА и ако в кадър попадне някоя аномалия, служителите на агенцията предпочитат да прекъснат ефира.

Засега ентусиастите са събрали около 500 долара, но поясняват, че който вложи в проекта 5000 долара, автоматично ще стане член на екипа и ще може да вземе непосредствено участие в изработката на спътника.

За дарения над 10 000 долара ще бъде допуснато и управление на старта на апарата.

Последвайте канала на

Novini.bg
1299 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини