Зловещи прогнози на Нострадамус за 2016 г.

  • 24 ноември 2015 15:09

  • 39913
  • 14
Зловещи прогнози на Нострадамус за 2016 г.
©

Нострадамус е най-известният пророк на всички времена. Светът в един глас твърди, че всичко, което той е предрекъл в четиристишията си, се е сбъднало - и смъртта на крале във Франция, и въздигането на нов папа във Ватикана, и Втората световна война заради Хитлер, и събарянето на кулите близнаци през 2001 година, пише в. "Всеки ден".

Може би защото е живял преди пет века, Нострадамус е сравнително малко или почти некритикуван, а в пророчествата му рядко се отбелязва несъответствие. Напоследък стана модно за пророчествата му да се говори и пише година по година.

За 2016 г. знаменитият лекар и философ отбелязва няколко ключови момента - кой от кой по-страшни. Потоп очаква планетата, редят стиховете на великия френски прорицател, които преди дни бяха обнародвани от големите френски вестници. Самата природа ще въстане против хората. Ледовете скоростно ще се топят и ще поглъщат все повече острови и земи от всички континенти. Чехия, Унгария, Великобритания и Италия ще загубят част от територията си, защото ще бъдат потопени от придошлите води на морета и реки в резултата на неспирни проливни дъждове.

Библейската картина се допълва от пророчеството, че Америка ще загуби един от най-големите си градове след непознато по силата си торнадо. За жалост не става ясно дали това ще е мегаполисът Ню Йорк или някой друг милионен град. Според Нострадамус и други градове на двата американски континента ще пострадат от различни стихии, а някои ще бъдат заличени напълно от лицето на земята.

Русия пък ще бъде обхваната от страшни горски пожари, които ще продължат цяло лято и ще бъдат потушени едва през късната есен. Те ще изпепелят много цветущи гори, полета и домове. Френският пророк от 16 век предвижда и удар в Земята на огромен астероид, които може да нанесе огромни поражения и да промени живота на хората.

Според Нострадамус американският президент, избран през 2013 г. - а това е Барак Обама, ще е последният президент на САЩ. Пророчеството поражда множество въпроси. В характерния му объркан и силно кодиран поетичен стил Нострадамус не казва нищо повече за последния американски президент. Но пише, че по цялата Земя хората ще живеят все по-трудно в невероятни лишения, глад и несгоди.

В началото на 2016 г. ще се роди най-уродливият човек на Земята, който ще е предизвестие за края на съвременната цивилизация и замяната й с друга - по-хуманна и миролюбива. Веднага след появата на урода на Изток ще започне изключително кървав конфликт. В него ще воюват хора с чалми и все повече държави ще се включват в тази война. Може само да се гадае дали Нострадамус говори за Трета световна война. Но той явно намеква за използването на страшно оръжие, което унищожава живота - химическо или дори ядрено. Прогнозата на великия прорицател е, че хората ще бягат на север, търсейки спасение от унищожителните лъчи.

В края на 2016 - годината на Огнената Маймуна, както сам я нарича Нострадамус, ще има страшен конфликт между християнския и ислямския свят. Тази война ще продължи 30 години, а когато конфликтът приключи, на Земята ще има само една религия. И ако в началото на войната Русия не е заедно с Европа, то тя бързо ще обедини около себе си все повече и повече държави и в крайна сметка ще помогне за установяването на мир на планетата.

Колайдерът в Швейцария може да унищожи Европа

Ускорителят на елементарни частици в Церн ще бъде причината за края на света, твърди едно от пророчествата на Нострадамус за 2016 г. Именно това устройство, което САЩ не позволи да бъде на територията на Америка, може да е онази „сатанинска дъга на гнева", за която говори Нострадамус. От тази дъга ще има катастрофални последствия на Земята, но все пак само половината Земя ще бъде засегната от катастрофата, в случай че възникне експлозия в ускорителя.

Ако това се случи, Европа и Азия ще бъдат заличени от лицето на планетата. Повечето учени не са съгласни с това. От тяхна гледна точка няма потенциална заплаха, защото, за да се създаде черна дупка, трябва да бъде предизвикано огромно гравитационно свиване на материята. Нещо, на което ускорителят на частици е неспособен.

Предвеща и двете световни войни

Познавачите и любителите на Нострадамус са категорични, че той е прогнозирал и двете световни войни. Написаното от него започнало да се сбъдват скоро след смъртта му. Една случка, свързана с църквата, винаги се споменава, когато се преценява способността на френския мистик да предскаже точно събитията. През 1553 г.

Нострадамус срещнал група францискански монаси. Той изведнъж паднал на коленете си и сграбчил дрехата на един от монасите. Монахът е Фелис Перети. Причината, с която Нострадамус мотивирал действията си, била, че трябвало да се подчини на „Негово Светейшество". 19 години след смъртта на Нострадамус монахът Фелис Перети станал Папа Сикстус V.

Убийството на Кенеди също се дава за пример на сбъднато пророчество на Нострадамус. Някои смятат, че Нострадамус точно е прогнозирал смъртта на Джон и Робърт Кенеди. Предсказанията са направени 400 години преди случката. Смята се, че те се отнасят конкретно за убийството на Джон Ф. Кенеди в Далас, Тексас на 22 ноември 1963 и брат му Робърт Ф. Кенеди, на 5 юни 1968 г., докато празнувал победата си на президентските избори. Но при четене на четиристишията не се назовава конкретно името „Кенеди".

Novini.bg
39913 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2015.12.09 | 20:49

14
"... а когато конфликтът приключи, на Земята ще има само една религия...." Но, коя ще е - гледайте целият филм! За трейлър -толкова! Не искат да ни разказват целият "филм" за да не губим интерес!:)))) Само някой слабоумен човек може да се върже на такива глупости! Кой знае какви шарлатани ги съчиняват, но като кажат - "Нострадамус го каза т'ва" и овцете веднага поемат с отворени очички!

2015.11.25 | 22:57

3
Да, религията на третополовите.

2015.12.09 | 20:48

13
Всички честни хора по света трябва да се обединят срещу тероризма независимо каква вяра изповядват, в противен случай природата връща и лъчите на слънцето ще изпепелят всичко. Така че хора опомнете се! Човек е роден само да върши добри дела.
Gost

2015.11.26 | 00:07

5
Пълни глупости, всеки с поне малко мозък ще забележе, че няма нищо конкретно в думите на Нострадамус и всичко е въпрос на интерпретация на четящия.

2015.12.09 | 08:35

12
всичките му предвиждания са наркомански брътвежи .
Шарли Ебльо

2015.12.09 | 08:35

11
Малкият Нострадамус се прибира и пита: ,,Мамо,мамо,какво ще вечеряме ?,, Майка му отговаря: ,,Ти ли не знаеш,гадинко малка,,...

2015.12.09 | 08:34

9
кви глупости.Първо Европа ще води 30 годишна война , после въобще няма да съществува.То от хиляда налучквания и джакпота може да уцелиш
Cve

2015.12.09 | 08:35

10
направо ме изпревари... точно това мислих да коментирам и аз :) :) Може и да има верни прогнози (предсказания), но това не е нищо кой знае колко нечувано всеки от 1000 прогнози може да уцели 10-на :)
jhjj

2015.12.09 | 08:34

8
Както се разбира от предсказанията му, у родите от гейсащ раждат терорист урод номер 1 на планетата ни! Затова гейсащ е злото!

2015.12.09 | 08:33

7
DA MY MISLAT BOGATASHITE //NQMA VREME.....
иванов

2015.12.08 | 11:22

6
да спрат колайдера веднага ..изобщо не ни трябва а рисковете са огромни//персонала се контролира обемно вкл чрез нарочни ваксинации
б.б.

2015.11.25 | 23:00

4
админе ти си ИДИОТТТТТТТТТТТТТТ
иванов

2015.11.25 | 14:35

2
да спрат подобни и на други места

Добави коментар

Водещи новини