Китай подготвя най-големия център за клониране на животни

  • 23 ноември 2015 18:11

  • 2061
  • 1
Китай подготвя най-големия център за клониране на животни
©

Най-големият център за клониране на кучета, крави и коне в света искат да строят в китайския Тяндзин (на 200 км от Пекин), пише China Daily, като се позовава на местните власти.

"С предполагаем обем на инвестициите 200 млн. юана (около 30 млн. долара) заводът ще се състои от лаборатории, център за клониране, генна банка, както и научно-образователен изложбен център", съобщава изданието, като се позовава на Икономическо-технологичната зона за развитие на Тяндзин.

Комитетът вече бил подписал стратегическо споразумение с компанията Yingke Boya Gene Technology (Tianjin) Ltd, която се явява дъщерно предприятие на Boyalife Group Ltd, водеща в Китай компания в сферата на стволовите клетки и биологичната медицина.

Една от целите на строителството на центъра било бъдещото прилагане на технологиите за клониране за подобряване на процеса на развитие на домашните животни. Не е ясно в какви срокове ще бъде реализиран проектът.

По данните на изданието, Yingke Boya Gene Technology (Tianjin) Ltd съвместно с южнокорейската Sooam Biotech Research Foundation е създала съвместно предприятие по клониране на кучета.

Към края на 2015 година за различни страни са били клонирани 550 кучета, които изпълняват специални задачи на летищата и митниците.

Последвайте канала на

Novini.bg
2061 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тихии Океан запретил давно

2015.11.24 | 07:44

1
Очень Опасное дело Очень ..Нельзя делат такие антиприродние центри...

Добави коментар

Водещи новини