10 странни изисквания на Disney към служителите

  • 13 ноември 2015 21:00

  • 2518
  • 0
10 странни изисквания на Disney към служителите
©

За много хора Disney вероятно изглежда перфектната компания за работа, особено ако искате да работите в някой от увеселителните й паркове като Disney World или Disneyland.

Те станаха популярни от отварянето на първия през 1955 г. и са главната причина много хора да искат да работят там. Какво по-добро от това да прекарвате работното си време в компанията на любими герои и атракции от любимите си филми или да се облечете като Disney принцеса, за да забавлявате децата. Работата там обаче не е чак толкова голям купон, колкото изглежда. Компанията има много тайни правила и ограничения, които налага на служителите си, които, ако не спазват през цялото време, рискуват да бъдат уволнени. Стандартите и изискванията са толкова високи, че някои хора не издържат повече от няколко седмици.

Дължина на маникюра

Не е необичайно компаниите да изискват служителите им да идват на работа чисти и с приличен външен вид. Disney обаче иска не само да идват на работа с изрязани нокти, но и да ги поддържат с определена дължина. За мъжете те не трябва да бъдат по-дълги от върха на пръстите, а за жените не повече от 6 мм над върха на пръстите.

Още по темата прочети тук.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини