Успехът може да дойде на всякаква възраст. Вижте тези шестимата

  • 24 октомври 2015 12:25

  • 1824
  • 0
Успехът може да дойде на всякаква възраст. Вижте тези шестимата
©

Съдейки по това как медиите отразяват стартъпите в днешно време, е лесно човек да си помисли, че всички основатели на компании са на по 20 и няколко години. В медиите е пълно с истории за млади милионери и тийнейджъри предприемачи, но това е само част от общата картина. Има и много предприемачи, на които “големите идеи” им идват на по-късен етап в живота.

Вижте шестима предприемачи, които започват пътя си към големия успех на по-късен етап в живота и доказват, че успехът е възможен на всякаква възраст:

1. Лио Гудуин, GEICO

Government Employee’s Insurance Company, или накратко GEICO, в момента е популярна компания за автомобилно застраховане с добре известни рекламни лица. Преди всичко това обаче GEICO е идея на Лио Гудуин. Работейки като счетоводител в Сан Антонио през 30-те години на миналия век, Гудуин осъзнава, че застраховането има нужда от промяна. Защо да няма компании, които директно се занимават с клиентите, спестявайки всичките пари, които иначе влизат в джобовете на брокерите? През 1936 г., когато бил на 50 г., Лио основава GEICO във Вашингтон. До края на годината компанията вече имала 12 служители и 3 700 активни полици. Днес служителите на GEICO наброяват над 27 000, а застрахованите са над 14 милиона.

Повече четете тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1824 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини