Нова градска читалня отвори врати в София (снимки)

  • 30 юли 2015 13:00

  • 2338
  • 0
Нова градска читалня отвори врати в София (снимки)
© Булфото

Стъкленият павилион в Градската градина на София стана нова градска читалня и информационнен туристически център. Инфо точка "читАлнЯта" е дело на общинското предприятие "Туризъм" заедно със Сдружение за градски читални и редица частни спонсори и неправителствени организации.

В основата на проекта стои създаването на нова, модерна публична читалня в центъра на София, която да бъде атрактивна обществена среда за четене и обмяна на книги.

Снимка: Булфото

Работата й ще започне с книжна колекция от над 1500 заглавия от съвременната българска и световна литература. Те са събрани по време на тримесечна дарителска кампания, в която се включиха повече от 600 души, издателства и корпоративни спонсори. Набирането и развитието на книжната колекция ще е постоянно и продължава след отваряне на инфо точката.

Снимка: Булфото

Дарение от поне една книга е и единственият начин за получаване на читателска карта и възможност да се използва "читАлнЯта". На място читателите имат възможност да четат също и електронни книги на четци PocketBook.

Снимка: Булфото

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2338 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини