Той спечели 1 млн. долара, докато обикаля света

  • 16 юли 2015 20:30

  • 2661
  • 0
Той спечели 1 млн. долара, докато обикаля света
©

През 2009 г. Джони Уорд живеел в Австралия и работел за компания, която организирала корпоративни конференции. Позицията му била в продажбите и с комисионните, които получавал, той можел да изкарва до 20 000 долара на месец.

Уорд, който е отгледан само от майка си в Северна Ирландия, не можел да повярва колко много пари изкарва, след като години наред живеел бедно. "Аз съм от бедно семейство," казва той. "Беше невероятно. Докато растях, нямах много пари и сега съм внимателен с тях. Притеснявам се от това един ден да не съм отново без пукната пара."

В периода между дипломирането си от университет в Англия през 2006 г. и започването на сериозна работа Уорд работел през лятото в детски лагери в САЩ и преподавал английски език в Тайланд. На сигурната му работа в Австралия, макар и високо платена, все още й липсвало нещо, казва Уорд. "

Усещах, че не ми носи удовлетворение," казва сега 31-годишният Уорд, "Не бях свободен. Трябваше да искам разрешение, за да почивам, а аз не понасям добре да ме командват." Той издържал едва шест месеца, а когато се опитал да напусне, работодателите му предложили да го преместят на нова позиция, да удвоят заплатата му и да го спонсорират, за да получи австралийски паспорт. Уорд приема, но въпреки това със сърцето си усеща, че това не е за него. Издържа едва четири месеца на новата позиция, пише Business Insider.

През 2010 г. той напуска и заминава за Африка. "Световното първенство по футбол бе в разгара си, а аз имах пари, които нямах търпение да похарча," казва той. "Никога не бях виждал толкова много пари в банковата ми сметка, така че си резервирах еднопосочен билет за Зимбабве."

Преди да пристигне в Зимбабве, Уорд прекарва няколко месеца в създаването на уебсайт — туристически блог, където да документира пътешествията си.

Повече четете тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2661 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини