Стилът "Мароко" събужда енергията и любовта

  • 08 юли 2015 15:48

  • 2525
  • 0
Стилът "Мароко" събужда енергията и любовта
©

Съчетаването на източно изящество и простота ще внесат доза обаяние в дома ви и ще го направят много по-интересен. Стилът "Мароко" се основава на контрастите бяло с охра, теракота с изумруденозелено, яркосиньо и червено, пише сп. "Love Story".

Подът е отделен от стената посредством специални теракотени плочи. Можете да използвате различни по вид от тях, за да създадете "рисунки" или орнаменти. За стените изберете светлотютюнево или тъмнокафяво.

Особено място е отделено на тавана. Той е истинско произведение на изкуството, украсен с дърворезба и орнаменти от евкалипт, олеандър и кедър. Можете да добавите и няколко ръчно рисувани фрески.

На мястото на традиционните за европейския стил шкафове при стила "Мароко" имаме ниши. Мебелите са изработени от натурално тъмно дърво и са украсени с богата дърворезба. Разбира се, наличието на много на брой и разноцветни малки възглавнички се подразбира.

Килимите и малките аксесоари от камилска вълна добавят мекота и топлота на интериора. Вместо столова и канапета разположете в стаите огромни сандъци и ракли, покрити с меки тъкани. Добро решение са и големите и удобни пуф-мебели, изработени отново от камилска кожа или друг вид естествена материя.

Кухненските съдове в марокански стил са от глина, подредени в нишите, за да радват окото на гостите и обитателите на дома.

Можете да добавите няколко красиви свещника от ковано желязо, в които да поставите разноцветни свещи. Рисуваното стъкло също е подходящо. Бихте могли да го включите под формата на вази, съдове за плодове, шишета за напитки.

Казват, че този стил подхожда на всички артистични натури, както и на влюбените двойки, защото събужда енергията, любовта и мистичните нагласи.

Последвайте канала на

Novini.bg
2525 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини