Кмет, мачкащ коли, получи Шнобел

  • 30 септември 2011 10:06

  • 1933
  • 0
Кмет, мачкащ коли, получи Шнобел
©

Кметът на Вилнюс Артурас Зоукас, който демонстрира борбата с неправилното паркиралите автомобили с помощта на БТР, получи наградата Шнобел, предаде газета.ру.

Престижният приз за научни постижения бе връчен на церемония в Харвард. Градоначалникът на литовската столица получи наградата в извънредна категория.

В пародията на Нобеловите награди имаше лауреати от различни областта на науката. В категорията химия за тази година призът бе връчен на японски учени. Изследователите от Страната на изгряващото слънце създали сигнализация с мирис на уасаби. Японската подправка съдържа съставки, които могат да въздействат върху нервната система на човека, когато той спи.

В областта на биологията наградата получиха двама австралийски учени. Тяхното откритие е, че определени видове бръмбари могат да се чифтосват с някои марки австралийска бира.

Призът за психология отиде в изследовател от университета в Осло. Норвежицете разбрали тайната на въздишката. Тя означава смирение.

Сред призьорите бяха и няколко предсказатели на апокалипсиса. Оракулите твърдели, че краят на света ще настъпи през 1954, 1982, 1990, 1992, 1997 и 2011 г.

Антинобелите са учредени през 1991 г. 

Валери Зайцев
1933 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини