Кметът на Вилнюс размазва с БТР неправилно паркираните коли!

  • 03 август 2011 09:21

  • 4425
  • 3
Кметът на Вилнюс размазва с БТР неправилно паркираните коли!
© интернет

Шофьорите, които паркират в нарушение в столицата на Литва, получиха смразяващо предупреждение от кметството на Вилнюс.

Общината разпространи видео запис, след който най-вероятно водачите ще избират по-внимателно къде да паркират, особено ако става дума за спиране върху алеите и лентите за велосипедисти. Защото ги очаква нещо по-лошо от вдигане с "паяк" на наказателен паркинг и глоба.

Кметът Артурас Зоукас се качи на бронетранспортьор и прегази с него неправилно паркиран мерцедес. 

"През последните дни точно на това място бяха паркирани скъпи коли - "Ролс Ройс" и "Ферари". Какво да прави общината с хора, които си мислят, че са над закона? Изглежда, че танк е най-доброто решение", казва кметът.

След това той се качва на паркиран в пряката БТР и с щастлива усмивка размазва мерцедеса. Докато предупреждава, че така ще се постъпва с всеки нарушител, от близката сграда излиза мъж със златна верига около врата, на когото Зоукас казва "Следващият път паркирай правилно".

Записът от 30 юли е инцсенировка и унищожената кола е закупена специално за каскадата.

"Кметът иска посланието му да бъде чуто ясно - че градът няма да толерира поведението на водачи, които не спазват правилата за паркиране", каза говорителката му Ирма Юскенайте, цитирана от лондонския в."Гардиън".

Нестандартният подход на Зуокас е допаднал на столичани, твърди изданието. Те го преизбраха през април, въпреки че в двата си мандата до 2007г. той беше замесен в корупционен скандал.

Велосипедните алеи бяха очертани по време на първия му мандат и сега той завършва видеото като почиства стъклата и си отива на колело.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4425 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
патилан

2014.03.18 | 10:02

3
Евалла, кмете! Чакаме те в БГ. Че у нас не паркират само на междуетажните площадки! А пък ако сложиш на пресечките и по един келеш с прашка в ръка, няма да се налага КАТ да ни обучава, как да махаме с ръце на буайните БГ шофьори, за да ни "забележат" и да "им обърнем внимавние, че искаме да пресечем на зебрата".
PSeven

2014.03.17 | 18:27

2
ama ne premaza ferarito za 600 000 $ nali ? :D
:))))))

2014.03.17 | 18:27

1
Такива Мерцедеси се продават в мобилето за по 1000 евро, но виж Ферарито е друга работа:)))))

Добави коментар

Водещи новини