Бао Бао с подаръци и торта за ЧРД (снимки)

  • 25 август 2014 12:14

  • 3929
  • 0
Бао Бао с подаръци и торта за ЧРД (снимки)
©

Бао Бао - симпатичната малка панда в Нацио­налната зоологическа градина във Вашингтон, от­­празнува първия си рожден ден със специална торта и традиционни китайски подаръци, предаде Ройтерс.

Събитието е рядкост, тъй като родените в плен панди са изключително крехки и уязвими и обикновено не оцеляват. Бао Бао е едва втората панда в историята на зоологическата градина, преживяла цяла година, обяснява говорителката на зоопарка Девън Мърфи, пише в. "Монитор".

“Рожденият ден на Бао Бао е един от най-големите ни успехи в опазването на застрашения вид. За всички нас е истинско чудо, че питомката ни оце­ля и продължава да се развива добре”, казва директорът на Вашинг­тонския зоопарк Денис Кели.

За празника Бао Бао е получила няколко подаръка, сред които снимки на праскови и бамбук, символизиращи според китайската традиция дълголетие и добро здраве.

Рожденият ден не минава без торта и за Бао Бао е била приготвена изненада от любимите й лакомства - замразен ябълков сок, резенчета ябълки и круши, с розови нюанси от сок от цвекло.

Тортата е била украсена с цветя от моркови и сладки картофи и с голяма единица, изписана със замразен сок.

Когато стане на 4 години, Бао Бао ще бъде прехвърлена в развъдник за панди в Китай. През 2010 г. роденият й през 2005 г. брат Тай Шан също беше изпратен в родината на пандите.

Големите панди са един от най-застрашените видове в света, отбелязва Асошиейтед прес. Естественият им хабитат е ограничен до Централен Китай. Около 1600 панди живеят в естествена среда и около 300 в плен, предимно в родината си, припомня агенцията.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини