10 добри навика на вашата баба, които си струва да развиете

  • 15 юли 2014 20:38

  • 3802
  • 0
10 добри навика на вашата баба, които си струва да развиете
©

Някои от нас изпитват романтична носталгия по миналото, други – напротив. Все пак има някои мъдрости, придобити и развити от поколения, които не са били бомбардирани с консуматорството, химикали и лудото темпо на дигиталния свят. Тук са някои от любимите бабешки навици, които са твърде ценни, за да бъдат загубени: 

1. Разхождайте се.

Позабравена мъдрост в ерата на автомобилите: ходенето е фантастично за тялото и душата. Ако можете да се разхождате в района, в който живеете и работите, направете го!Ползите за здравето от само на 40 минути ходене на ден са впечатляващи и включват от намаляване на риска от инсулт, диабет и рак на гърдата до подобряване на сексуалния ви живот и спестяване на пари от гориво. Винаги, когато имате възможност да отидете пеша донякъде, направете го – така както да правили вашите баби и дядовци навремето.

2. Гответе.

Едно от основните правила на вашата баба е, че дори и да се е прибирала късно от работа, тя е приготвяла вечерята за семейството си у дома. Готвенето у дома е по-здравословно, по-вкусно, а в много ситуации и по-евтино отколкото да купите нещо по пътя.

3. Отглеждайте градина.

В съвременните градски условия едва ли ще намерите място за лехи с цветя и зеленчуци, но със сигурност можете да заделите кътче за гърне с босилек върху перваза на прозореца си. Размерът няма значение, смисълът е в това да се грижим за нещо, което расте в почва, може да се яде, ползва за чай или да се сложи във ваза на масата и да се порадваме на способността си да създаваме нещо сами.

Прочети повече

Последвайте канала на

Нора Виткова
3802 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини