Аквапаркът на смъртта отвори врати

  • 02 юли 2014 09:48

  • 3398
  • 1
Аквапаркът на смъртта отвори врати
©

Най-опасният аквапарк в света отново отвори врати, след като стоя затворен цели 18 години. В планинския курорт Маунтън Крийк в щата Ню Джърси, САЩ, от няколко седмици под пълна пара действа страховитият "Екшън парк", останал в съзнанието на хиляди американци със спомените за тежки контузии, пише вестник "Ню Йорк пост".

Шест смъртни случая, безброй ранени и осакатени, дела за финансови и осигурителни измами и в крайна сметка - фалит. Това е мрачната история на атракциона, функционирал от 1978 до 1996 г.

За някои изглежда като шега, но новите собственици действително възстановяват старите съоръжения и отново се радват на смелчаци търсещи адреналин, пише в. "България днес".

"Имах чувството, че съм в задния двор на някой луд маниакален луд", спомня си някогашните преживявания 30-годишният Дейв Шласмън, който като ученик пада от един от уредите - Люлката на Тарзан - в ледените води на планинския поток под съоръжението.

Легенди се носят и за огромната усукана няколко пъти водна пързалка, издигаща се над 30 метра височина, която изхвърля пусналите се по нея с такава сила, че мнозина получават счупвания. Не по-малко опасен е и 8-метровият водопад, от който куражлиите скачат в малко езерце. Очевидци разказват дори за змии, най-спокойно плуващи из водните площи в аквапарка.

Средно по 10 души на ден постъпват в медицинския пункт на обекта, информира местното издание "Ню Джърси хералд". Дори се налага шефовете да открият допълнителен кабинет за спешна помощ, а клиниките в околните населени места се изпулват с пострадали, особено в пика на летния сезон.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3398 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
момчил

2014.07.02 | 22:15

1
Поправете си грешката \\\"изпулвали с пострадали\\\"

Добави коментар

Водещи новини