Диетолози: 2-3 бири на ден действат антиоксидантно на организма

  • 15 май 2014 16:49

  • 2497
  • 3
Диетолози: 2-3 бири на ден действат антиоксидантно на организма
©

Последните изследвания показват, че бирата има антиоксидантно действие и 2-3 бутилки на ден помагат на организма да се освободи от отровите.

Това каза днес във Варна проф. Божидар Попов, председател на Българското дружество по хранене и диететика, предаде БТА. По думите му има голяма разлика при отделните марки. По-силен антиоксидант са по-горчивите бири, уточни ученият. Във Варна проф. Попов ще вземе участие в Седмата национална конференция по хранене, която ще се проведе от 16 до 18 май. На форума ще бъдат представени над 50 доклада. Акценти в програмата са детското хранене и новите храни, които помагат при предпазване и лечение на съвременните болести. До 6-ия месец бебетата трябва да поемат само мляко, дори водата е излишна, посочи проф.Попов. Според него след тази възраст децата вече могат да бъдат постепенно захранвани, докато преминат на обща кухня.

Проф.Попов каза още, че хранителните добавки вече излизат от мода, защото учените са доказали, че не могат да бъдат усвоявани от човешкия организъм. Една таблетка с витамини и минерали, разтворена във вода няма почти никакъв ефект, каза ученият. Според него усвояемостта на полезните вещества става факт, ако таблетката бъде поета например с кисело мляко, стига то да е с висока масленост. Тенденцията в момента е хранителните добавки да бъдат заменени от функционалните храни, допълни Попов. По думите му новите  изделия се произвеждат на база традиционни продукти, в които обаче се слагат допълнителни полезни елементи, които лесно могат да бъдат усвоявани по този начин.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2497 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Джони

2014.07.30 | 17:06

3
НАЗДРАВЕ! ;)

2014.07.30 | 17:06

1
Особено булгарската бира дето няма хмел а само спирт и емфетамини. Действа анти анти анти всичко.
тихолов

2014.07.30 | 17:06

2
"емфетамини" Гаси и бирата в България, човек...

Добави коментар

Водещи новини