Революционен кораб освобождава бизнесмени от данъци

  • 12 май 2014 14:30

  • 1611
  • 0
Революционен кораб освобождава бизнесмени от данъци
©

Уникален кораб ще осигури свободна зона на бизнесмени, които няма да плащат данъци на нито една държава.

Революционната идея е на компанията Blueseed, която смята да закотви платформата съвсем близо до Калифорния. Специално създаденият за целта кораб ще е само на 12 мили от Силиконовата долина и на практика ще е в международни води, където не важат федералните закони на САЩ, съобщава в. "Новинар".

От компанията посочиха, че до момента 1400 фирми са предявили желание да участват в проекта, който стартира през 2015 г. Цената за офис кабина е 1200 долара на месец, а за единична каюта, в която може да се живее, започва от 3000 долара.

На супер луксозния кораб ще има 200 души екипаж. Самото съоръжение ще е дълго 200 м и широко 27 м. Плановете са нищо да не липсва на предприемачите, заради което социалният живот ще бъде силно стимулиран. За да не им липсват всекидневните забавления на суша, на борда ще има ресторанти, барове, клубове, кафенета, театър, фитнес зала, спа център, басейн, сауни и магазини.

Реализацията на подобен проект обаче би била доста трудна в Черно море. Причината е, че всички държави, които имат крайбрежие по него, могат да претендират за специални икономически зони, което на практика не остава почти никаква свободна територия, коментират от изпълнителна агенция "Морска администрация".

"Териториалните води са само 12 мили, но на практика всяка страна има право да претендира за специална икономическа зона в разстояние от 200 мили отдалеченост на брега", обясниха експертите.

Последвайте канала на

1611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини