Глобиха тийнейджър със слушалки заради силна музика

  • 02 април 2014 16:06

  • 1334
  • 0
Глобиха тийнейджър със слушалки заради силна музика
©

Ученик дължи 375 евро на френските държавни железници заради разходка на перона, слушайки силно музика от музикалния си плеър. Служител на транспортната компания SNCF преценил, че шумът, който идва от слушалките на младежа Антони, е прекалено силен за останалите пътници и решил да го санкционира със солената глоба.

Родителите на момчето оспорват решението в съда, но адвокатите на железницата се позовават на закон от 1942 г. за нарушение на реда и спокойствието в обществения транспорт, пише "Новинар"

Антони още не може да проумее случилото се на връщане от училище през приятен майски ден миналата година. Той тъкмо излизал от гара „Реймс”, когато кондуктор го спрял и го информирал, че нарушава правилата и му връчил квитанцията с глобата.

„Мога да се съглася с глобата, ако синът ми слушаше силно музика от телефона си във влака, но не мога да разбера как той нарушава закона, ако се намира на перона в 16.51 ч.”, възмущава се бащата Лоран Тома.

Всъщност глобата на момчето възлиза на 74 евро, които родителите му отказват да заплатят. Заради лихвите сумата набъбнала до 375 евро.

Според спорния закон всеки, който говори силно по телефона си, слуша радио или смущава тишината в превозното средство, също трябва да бъде санкциониран.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1334 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини