Шест мита за милионерите

  • 03 март 2014 10:21

  • 2360
  • 1
Шест мита за милионерите
©

Много хора смятат, че дори и да би било хубаво, те никога няма да станат милионери и че това е напълно непостижима мечта. За радост, в днешно време има много начини, по които човек може да стане милионер, според Джейми Тарди от Dailyworth.

Докато пише своя книга, Тарди прави проучване сред повече от 100 милионери от всевъзможни сфери на живота, които натрупват първия си милион по най-различни начини - от собствен бизнес до инвестиции в акции или имоти. Това също не са единствените начини. Други успяват да натрупат подобно състояние, като ограничават разходите си и спестяват редовно. Преди да стане милионер обаче, човек трябва да се пребори с мистиката и митовете, които заобикалят това понятие.

Вижте 6 често срещани мита за милионерите:

1. Милионерите са по-умни. Хората имат склонност да поставят милионерите на пиедестал – те трябва да са по-добри или по-умни от всички останали, за да постигат целите си. Това обаче не е вярно. Милионерите са обикновени хора, които са постигнали изключителни цели, но и те правят грешки като всички останали. Те пишат с грешки; може да са имали проблеми с обучението. Вероятно са били задлъжнели в определен период от живота си и е трябвало да излязат от тази ситуация. Имали са идеи и бизнеси, които са се проваляли. Това, с което разполагат повечето милионери, е навикът да си поставят цели и да ги преследват— без да позволяват на извиненията да им пречат. Те също трябва да се справят с неочаквани разходи — течове, здравни осигуровки, проблеми с колата. Те просто продължават напред - въпреки неизбежните пречки, с които трябва да се справят.

Останалите митове прочети тук.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2360 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
иван дамянов

2014.03.04 | 15:01

1
В България още не съм чул и видял честен МИЛИОНЕР. Всичко са постигнали чрез шашми далавери интриги подкупи и най вече одиране кожите на работниците като крайно обидни ниски заплати неплащане на годишни отпуски не даване на работно облекло . Работи се 27_28 работни дни. Без допълнително заплащане за събота неделя и празничните дни. А осигуровките само за 21дни. А останалите пари в джобчето........

Добави коментар

Водещи новини