Девет невидими сгради

  • 26 февруари 2014 11:34

  • 1908
  • 1
Девет невидими сгради
©

Всички тези сгради имат невероятната способност да остават почти невидими за човешкото око, благодарение на една своя особеност: техните фасади представляват отразяваща, огледална повърхност, която им позволява да се интегрират хармонично в околния пейзаж:

Къщата на Рейчъл Реймънд е построена през 1031 г. и е смята за една от първите модернистични сгради в САЩ. Тя е била първоначално проектирана от архитект Еланор Реймънд, един от пинерите с сферата на соларните панели, и след това променена от друг архитект - Педро Коста Costa.

Къщата се намира в Белмонт, Масачузетс.

Огледалната къща на остров Тайри в Шотландия бе построена като временна инсталация от немски архитект през 1996 година. Въпреки крехкия си и прозрачен вид, тази къща е построена от тежки материали като стомана, камък и огледала.

Cira Centre е офис център, който отвори врати във Филаделфия, Пенсилвания, през 2005 година. Той се издига на 133 метра и има 29 етажа. Планирана от архитекта Сизър Пели, сградата за 180 милиона долара е построена така, че да създава илюзия за различна височина в зависимост от ъгъла, под който я гледате.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1908 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Чичи

2014.02.27 | 10:16

1
Добре се знае, че не е добра идея. Нали заслепява. Имаше една стопена кола, заради подобен тип небостъргач.

Добави коментар

Водещи новини