Майстори-готвачи изумяват с кулинарни шедьоври от кръв

  • 15 януари 2014 06:39

  • 3636
  • 0
Майстори-готвачи изумяват с кулинарни шедьоври от кръв
©

Кръвта е питателна, вкусна и може да бъде решение за нарастващия проблем с алергиите, твърдят кулинарните специалисти от новаторска лаборатория, пише "Новинар".

Датска гастрономическа институция, основана от собственика на световноизвестния ресторант "Нома" в Копенхаген, Рене Редзепи, посочва, че свойствата на кръвта по време на готвене са много сходни с тази на яйцата. Кръвта също така е богат източник на желязо, изтъкват кулинарите.

Експертите в областта на кулинарията препоръчват горещо яйчените белтъци да се заменят с кръв, особено на фона на все по-голямата органична непоносимост към яйчения протеин.

Новаторите са достигнали до изводите си след успешно разработване на рецепти с кръв, която се използва за приготвяне на сладкиши, торти,целувки, сладолед и др. сладкарски изделия.

Лабораторията не за първи път сее смут в кулинарните среди. През 2012 г. те препоръчаха човечеството да наблегне на насекомите, заради недостига на храна и високото съдържание на белтъчини в скакалците, черните мравки и пчелните ларви.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3636 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини