Планети, които със сигурност не искате да посетите

  • 05 декември 2013 17:05

  • 2957
  • 1
Планети, които със сигурност не искате да посетите
©

Изследването на космическото пространство е голямо приключение, а тайната на космоса винаги е привличала хората. Но нека този списък служи като предупреждение за всички бъдещи космически туристи.

Вселената може да бъде много страшно място. Надяваме се, че никога няма да се озовете в някой от следващите девет свята:

Нептун

На планетата постоянно духат ураганни ветрове, които достигат скорости от 2 414 км/ч – това е два пъти повече от необходимото, за да се премине звуковата бариера. Те са най-силните в цялата Слънчева система. Ясно е, че ветрове с подобна сила са непоносими за човешкия организъм. Човекът, който попадна на Нептун, най-вероятно ще бъде разкъсан и загубен завинаги в тези жестоки и постоянни вятърни течения.

51 Pegasi b

Другото име на планетата е Белерофонт – в гръцката митология това е синът на Посейдон, който опитомил крилатия кон Пегас. Този газов гигант е над 150 пъти по-масивен от Земята. 51 Pegasi b е съставена предимно от водород и хелий. Най-големият проблем е, че планетата е над 100 пъти по-близо до звездата си от Земята. Затова температурата на нея е над 1000 градуса по Целзий. Това създава изключително ветровита атмосфера. Топлият въздух се издига за сметка на студения, който се спуска и така се завихрят ветрове със скорост 1000 км/ч. Горещината означава, че на планетата няма вода. Затова пък адската температура разтопява желязото, което се намира на повърхността й, и то се превръща в облаци. Лошата новина за забравилите чадъра си – когато вали дъжд, той е от разтопено желязо.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2957 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бойко милиардера

2015.05.07 | 13:51

1
Не ми берете грижата, а и всеки един от тези светове е по-добро място от родината ми!

Добави коментар

Водещи новини