Сияеща орхидея - цветът на 2014 г.

  • 05 декември 2013 15:10

  • 2755
  • 0
Сияеща орхидея - цветът на 2014 г.
©

Официалното име на цвета е "сияеща орхидея". Той контрастира с миналогодишното изумруденозелено.

"Той е малко различен, малко встрани от отъпкания път и не е основен цвят - каза Лиатриз Айзман от института по цветовете на Pantone. - Той е покана за промяна. Семейството на лилавите нюанси предлага възможност за творчески неща".

А точно това, според нея, иска поп културата сега, пише inews.bg.

"Хората свързват лилавото с творчеството и оригиналността, а те са високо ценени днес. С думи като тези се описват технологии и продукти, смятани за новаторски, с невиждан преди подход."

Компанията "Pantone създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известна е с едноименната система за съответствие на цветовете.

Тя избира водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано и на прогнозите за непрекъснат интерес. Айзман очаква орхидееното бързо да стане популярно, защото отива на много нюанси на кожата и може да се съчетава с неутрални цветове.

Той ще е и нещо, което скоро хората не са виждали. Това би трябвало да е уместно п несигурната икономика.

Цветът вече се появи на модния подиум и на червения килим. Мишел Обама често го избира. Той навлезе и в мъжкото облекло в колекциите на "Салваторе Ферагамо" и "Ерменджилдо Дзеня", ицитра БТА.

Очаква се да стане още по-осезаем в модата, козметиката, вътрешния дизайн.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2755 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини