Атлет свали 10 килограма за 24 часа (снимка)

  • 25 ноември 2013 08:52

  • 5275
  • 1
Атлет свали 10 килограма за 24 часа (снимка)
©

Рос Еджли може да стане новият идол на милиони хора по света, които постоянно робуват на диети в опит да свалят някой излишен килограм, пише сп. "Обекти", позовавайки се на Express.

28-годишният атлет и спортен диетолог демонстрира, че светкавичното отслабване не е просто мит, а съвсем реален феномен.

"Прекалено много хора зависят изцяло от кантара и непрекъснато се ограничават. Надявам се, че този експеримент ще им помогне да разберат, че теглото на човек може да се променя поради много фактори, не само от яденето", казва Рос.

Неговият екстремен опит е да свали 10 килограма за едно денонощие и едва ли е нужно да припомняме, че това е много опасен експеримент, който атлетът провежда при непрекъснато медицинско наблюдение. Основната му идея е, че отслабването може да стане с рязко намаляване на нивото на водата в тялото.

"Между 50 и 75 процента от телесната ни маса е вода. Така че при моето тегло от 95 килограма на теория аз имам около 47.5 килограма вода в тялото си", обяснява атлетът. Намаляването на значително количество от водата може да е фатално, тъй като тя е нужна на много от вътрешните ни органи и дори кръвта зависи от нея, но в същото време редуцирането на нейното количество чрез потене, диуретици и неприемане на течности може драстично да свали теглото.

Рос започва деня с гореща баня със соли и чаша вода с диуретици като екстракт от витамин С, корен от глухарче и кофеин. Важен е пълният отказ от сол, тъй като тя задължа водата. Следва сауна и посещение във фитнес залата. След 24 часа в подобен ритъм теглото на атлета намалява с 10 килограма и той вече усеща леко замайване от това. Тъй като загубеното тегло е само вода, няколко часа по-късно той може да го възстанови.

"Да, този метод е опасен и неприятен, но показва, че ако само стоите на кантара и се притеснявате от теглото си, това всъщност не е правилното измерване и може незаслужено да понижи самочувствието ви", коментира накрая атлетът.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5275 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
фен

2015.03.06 | 09:59

1
И все пак, ако искате да не претупате в фитнеса се консултирайте с некой диетолог! :)

Добави коментар

Водещи новини