Гъба поникна в белия дроб на мъж (снимка)

  • 12 ноември 2013 21:56

  • 10720
  • 0
Гъба поникна в белия дроб на мъж (снимка)
©

Италиански лекари откриха огромна гъба в белите дробове на 42-годишен фермер. Според лекарите спори на гъбата са проникнали в белите му дробове през дихателния тракт, вероятно по време на работа на полето, пише "petel.bg".

Официалната диагноза, която е била поставена на италианеца, е "белодробна аспергилома". Аспергиломата представлява мицел на гъбата Aspergillus, която се развива като паразит в белите дробове.

През последната година мъжът отслабнал с 35 кг, кашлял непрекъснато кръв, поддържал висока температура и като цяло се чувствал отпаднал. Той си помислил, че има рак, понеже бил пушач от 25 г. Прегледът обаче установил, че в белите му дробове е поникнала и се е развила гъба от рода Aspergillus.

В случая с италианския фермер, когато лекарите открили гъбата в левия му бял дроб, тя вече била придобила размери от 6,5 см в диаметър, съобщи 24chasa.bg, цитирайки "Лайв сайънс".

"Това беше най-големият тумор, който някога съм изваждал от тялото на пациент през цялата ми практика", казва хирургът Марчело Милиоре, който е оперирал човека. "Отстранихме част от белия дроб на пациента и той вече се чувства добре".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10720 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини