Крадец обира банки, без да задигне и цент

  • 06 ноември 2013 14:59

  • 2762
  • 0
Крадец обира банки, без да задигне и цент
©

По време на 11-те седмици на зимата и пролетта на 2013 г. дързък и смел крадец държи в страх много офиси на банки в залива в Ню Йорк. Той върши своите престъпления така умело, че нито веднъж не предизвиква подозрение, нито вдига тревога, пише Profit.bg.

Всъщност, кражбите обикновено не били забелязвани веднага, съобщава The New York Times. И всичко това, защото крадецът изобщо не се опитвал да присвои за себе си това, което банките пазят най-грижливо – парите. Това, което било задигнато при обирите, може да предизвика само недоумение. Защото нашият герой изнасял това, на което останалите крадци не биха обърнали и най-малко внимание.

Като цяло, мистериозният крадец се интересувал само от ... изтривалките, разположени на предните врати на повечето банки. Полицията по-късно състави списък на жертвите, който включва шест банкови организации. "Тридесет и седем случая на кражби на изтривалки", съобщи говорител на най-старата финансова институция на Америка JP Morgan Chase. Не е известно точно колко време е минало, докато някой обърне внимание на честотата, с която изтривалките изчезвали. Навярно това е станало в някой дъждовен ден. И едва тогава някой мениджър на банков офис е открил необичайно нарасналите покупки на изтривалки, които все ги няма. И накрая, някой се заел с тази история и първото оплакване за кражба на такъв полезен предмет от домакинството е регистрирана на 4 март.

Кражбата била извършена в полунощ в офис на Madison Avenue. Първо, похитителят откраднал изтривалката, а шест дни по-късно се върнал за втората в следобедните часове. Крадецът действал основно в Манхатън, без да се притеснява нито от присъствието на хора на улицата, нито от видимостта, нито от камерите. Нахалникът крадял изтривалките под краката на хората в часа пик на оживения булевард, два пъти откраднал килимчето на банка, разположена на Бродуей срещу кметството и за пет посещения на една финансова институция си тръгнал с шест изтривалки.

Как е заловен крадецът и какви са мотивите за кражбите му, можете да прочетете ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини