Откриха древно магическото заклинание в Йерусалим (снимки)

  • 25 октомври 2013 19:49

  • 5417
  • 2
Откриха древно магическото заклинание в Йерусалим (снимки)
©

Древно проклятие беше открито от археолози в римска вила в Йерусалим. Магическото заклинание е написано върху оловна плочка на 1700 години, пише "Новинар".

Имението е разположено в район, известен на археолозите като Градът на Давид. Той е обитаван от близо 6000 години и в него са намерени някои от най-старите и важни находки от историята на Израел. Древното проклятие обаче е от период, в който градът вече е изцяло под властта на Рим.

Върху оловната плочка има текст на гръцки, в който жена на име Кирила омагьосва мъж на име Иенис. "Удрям, удрям с чук и заковавам очите, езика и гнева на Иенис", пише върху находката.

Текстът продължава: "За да не се противопоставя той по никакъв начин на Кирила, а напротив - да бъде подчинен на нея".

За да постигне целта си, древната римлянка използва елементи от четири религии, обяснява Робърт Даниел от Кьолнския университет. Четири от божествата, които призовава са гръцки - Хермес, Персефона, Плутон и Хеката.

Кирила обаче използва за проклятието си и вавилонски бог - Ерешигал, както и висша сила от философията на гностиците - Абраксас.

Според учените проклятието е направено от професионален магьосник, който използвал чук и пирони, за да контролира жертвата си.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5417 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.28 | 16:43

1
По- голяма световна Измама от "благодатния огън"-в света Няма.Господ Исус е казал всичко в Новия завет относно религиите на Сатана,най-опасната от които е православието/"звяра"-попско-папския-ходжа-юдеiсткия/.Всичките тези "четириma царе"/- нечисти бесове наречени религии и имат "различните си истини",като никоя от тях няма нищо общо с Божията-Исусовата. Просто ползват извадки,чрез "притурвания и изваждания" от Божията истина!!! "А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже" /Откровение на Йоана" 22/15
Ицо

2014.07.28 | 21:47

2
Звярът е ООН, предишният звяр, който имаше смъртоносна рана на главата беше Обществото на народите - Блудницата Вавилон - е Ватикана, както и всички фалшиви религии, които не учат, че ЙЕХОВА е истинският бог и че Исус умря и бе възкресен заради нас!

Добави коментар

Водещи новини