Приспособленията предпазващи от изнасилване

  • 12 септември 2013 09:54

  • 5217
  • 1
Приспособленията предпазващи от изнасилване
©

Всеки ден в света хиляди жени стават жертва на изнасилвания, а в страни като Индия не са редки и случаите, когато цели банди се изреждат на някое момиче. Законите обаче не могат да спрат многобройните гаври, затова на помощ идват някои хитри, странни и дори зловещи приспособления, които не само държат далеч нападателите, но дори могат и да ги накажат, пише в. "Новинар".

След няколко групови изнасилвания в Индия, някои от които завършиха със смъртта на жертвата, трима студенти решиха да потърсят решение за потенциалните жертви. Те създадоха електрошоково бельо, което пуска ток на всеки нахалник, дръзнал да пипа не където трябва, и междувременно уведомява полицията и семейството на нападнатата жена. Сутиенът и бикините са оборудвани с GPS, мобилна комуникационна система, сензори за натиск и устройство, което може да „изпържи” нападателя с 3800 киловолтов ток.

Създателите са проучили добре статистиката, според която сексуалните насилници първо посягат към гърдите на жената. Именно затова не само бикините, но и сутиените са снабдени със сензори, които реагират на натиск и стискане.

Тампонът вече не е само хигиенен материал, но и ценен инструмент срещу изнасилване. Изобретението на шведката Анита Ингмарсдотер включва шило, поставено на задния край на тампона. Конструкцията е така направена, че изобретението не може да нарани жената, която го носи.

В същото време обаче ще причини доста неприятни усещания и направо рани на проникващия член. Функционалността му обаче остава доста спорна, като се има предвид, че все пак се стига до проникване, а и раната, която ще причини на насилника, може да увеличи риска от пренасяне на заболявания, сред които и ХИВ и СПИН. Според издания изобретението е само концепция и истинската му цел всъщност е да предизвика дискусия, която да насочи общественото внимание към проблема.

През юни снимка в китайския еквивалент на Туитър показа нова идея за възпиране на перверзниците – чорапогащи „Космати крака”, които правят привлекателните дамски крака да изглеждат като мъжки и да убиват сексуалните мераци. Продуктът беше описан като „суперсекси летни космати чорапи за целите крака против перверзници, от основна необходимост за младите момичета, които излизат”.

Група шведски тийнейджърки създадоха колан, който не само изисква две ръце, за да бъде откопчан, но и известно умствено усилие, за да разберете как се отваря. Токата е направена като лабиринт, който остава скрит зад пластина. За да бъде разкопчан коланът, специално резе трябва да премине от единия край на лабиринта до другия. Това обаче изобщо не е лесно и се предполага, че ще затрудни достатъчно потенциалните изнасилвачи.

Продуктът е бил разработен като част от училищен проект за предприемачество, като създателките му са продали 300 броя на цена по 50 долара всеки. Момичетата вече планират да развият бизнеса си и търсят партньори, които да им помогнат за това.

Да бъдеш изнасилвач вече изобщо не е безопасно, след като изобретателна жена измисли презерватив със зъбци, предназначен за носене от жени.

Изобретението е истинско страшилище за мъж, решил да си достави сексуално удоволствие без съгласието на жената. Кондомът за жени е снабден със зъбци, които се забиват в члена на нападателя, когато той се опитва да проникне. Малките шила се забиват дълбоко в кожата и се прикрепят здраво, така че премахването на страховития презерватив от мъжкото достойнство изисква медицинска помощ.

Това поставя насилника пред дилемата дали да получи качествена помощ при лекар и да си признае престъплението, или да изтърпи жестока болка, за да премахне сам „хищния” кондом, рискувайки да си нанесе тежки телесни повреди на най-чувствителното място.

„Спринцовката” е доста смахнато изобретение, което се прикрепя около кръста на жената и се насочва към гениталиите й. Всъщност към тялото се прикрепят две пневматични спринцовки и когато насилникът се опита да проникне в жертвата си, те се забиват в кожата на члена, инжектирайки му мастило за татуировки.

Това не само изненадва нападателя и му причинява болка, но и го дамгосва, така че той да бъде разпознаван лесно и по-късно. Неясно остава само как точно уредът ще остане незабелязан от нападателя, който явно трябва да бърза доста, за да пропусне да види страховитите спринцовки. Отделен е въпросът колко са удобни за носене от дамите.

Мишият капан е също толкова смахнато, но доста по-болезнено изобретение против изнасилване, създадено от изобретателката на „Спринцовката”. Уредът напълно отговаря на името си и винаги е в готовност да щракне здраво члена на агресора. Капанът отново се прикрепя към талията и минава през гениталиите, за да „накаже” изнасилвача.

Още една страховита разновидност на дамските тампони. Както и тампона с шило, този не може да се използва по оригиналното си предназначение, но пък е най-зловещият уред за възмездяване на насилници. Той представлява куха тръбичка, в която има малка гилотина, която отрязва всичко, достигнало до нея – в случая главичката на пениса. Изобретението се поставя във вагината и е безопасно за приносителката му, но може да остави жестока травма на агресора за цял живот.

Ранният прототип на обезглавяващия тампон се появил през 2000 година, като изобретателят му е 72-годишен мъж от Южна Африка. Той се надявал да направи истински бум и да продаде над един милион бройки от зловещия уред, но мераците му били съсипани от медии и интернет, които го подиграли жестоко и продажбите никога не станали реалност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5217 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.25 | 20:42

1
ПрОспособленията ли? И къде е запетайката преди "предпазващи"? Или не знаете, че трябва да има такава там?

Добави коментар

Водещи новини