Най-скъпите имоти на финансисти

  • 03 август 2013 15:31

  • 5087
  • 0
Най-скъпите имоти на финансисти
©

Когато печелиш милиони и дори милиарди долари всяка година, не е преувеличено да се каже, че всеки имот на пазара е по възможностите ти.

Тук става въпрос за огромни имения в Хамптънс, апартаменти в сгради в Манхатън и огромни къщи от източното до западното крайбрежие на САЩ.

От Business Insider са подбрали 25-те най-скъпи имота в САЩ, собственост на някои от най-богатите представители на финансовата индустрия, съобщи Profit.bg.

Вижте кои са най-скъпите 10:

10. Огромното имение на Дейвид Тепър в Сагапонак, Хамптънс

Оценява се на: 66 млн. долара

Дейвид Тепър е основател Appaloosa Management През 2011 г. основателят на Appaloosa Management купува огромна къща в Хамптънс за 43.5 млн. долара и я събаря. На нейно място в момента се строи два пъти по-голяма къща. Самият имот е на площ от шест и половина акра и разполага със 150 м. плажна ивица.

9. Имението на Рон Пърлман в Хамптънс, което носи името "The Creeks"

Оценява се на: 77 млн. долара

Рон Пърлман е председател и главен изпълнителен директор на MacAndrews & Forbes Holdings, Inc. Това е един от най-скъпите имоти на милиардера Рон Пърлман. "The Creeks" е разположено на 57 акра земя в Хамптънс. Имението включва стая с 40 стаи и 1.5 км. плажна ивица. Пърлман купува имота през 1990 г. за 12.5 млн. долара, но днес той струва много, много повече.

8. Апартаментът на Хенри Кравис в Манхатън

Оценява се на: 80  млн. долара

Хенри Кравис е съосновател на Kohlberg Kravis Roberts & Co. Кравис притежава огромен апартамент с 26 стаи в сграда на Парк авеню в Манхатън. Той го купува за 15 млн. долара през 1994 г. от иранската принцеса Ашраф Пахлави според New York Observer.

7. Имението на Брус Ковнър в Манхатън

Оценява се на: 80  млн. долара

Брус Ковнър е основател и председател на Caxton Associates Ковнър купува имота на Пето авеню за 17 млн. долара преди повече от 10 години и е инвестирал още 10 млн. долара в него. Имотът има сериозна история. Той е построен през 1915 г. и е имал най-различни частни собственици до 1973 г. когато Международният център по фотография го купува и го превръща в свой музеи до 2001 г. когато е закупен от Ковнър.

6. Апартаментът на Бил Акман в луксозната сграда One57

Оценява се на 90 млн. долара

Бил Акман е основател и главен изпълнителен директор на Pershing Square Capital Management Акман си е купил мезонет за 90 млн. долара в луксозната сграда One57 до Сентрал парк в Манхатън, която в момента се строи. Акман обаче няма намерение да се живее а там, а го купува като инвестиция.

Кои са останалите 5 имота можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
5087 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини