Дървосекачи мерят сили в турнир "Разложки меч"

  • 21 юни 2013 10:16

  • 2392
  • 1
Дървосекачи мерят сили в турнир "Разложки меч"
©

Дървосекачи ще участват в атрактивно състезание „Разложки меч" през уикенда на площада в Разлог. Днес и утре здрави мъжаги ще покажат мускули и умения с резачката. Очаква се доста наши и чужди туристи от региона, най-вече от курорта Банско, да са сред зрителите на шоуто. Събитието се организира от Община Разлог и „STIHL", с подкрепата на местното горско стопанство.

Състезателите ще мерят сили в три дисциплини - подготовка на моторен трион, прецизно рязане и комбинирано рязане. Участниците трябва да са над 21 години, да подпишат декларация, че поемат отговорността и разбират риска, да преминат тест по безопасност и компетентност с инструктор, както и да бъдат трезви. Организаторите си запазват правото да откажат участие или да изключат всеки от състезанието във всеки кръг, без да му дължат компенсация.

Всеки дървосекач ще плати вход 5 лева, като е включена застраховка. В квалификациите, които са днес, мъжете са длъжни да завършат поставените 3 задачи за по-малко от 15 минути. В противен случай ще ги дисквалифицират. Най-бързите 16 състезатели продължават към финала, където ще има директна елиминация в дисциплините прецизно и комбинирано рязане.

Осигурени са награди за победителите. Участникът, класиран на първо място, ще получи моторен трион, за второ място наградата е предпазно облекло, а за трето - каска с предпазен шлем и антифони.

Последвайте канала на

2392 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
terminator

2013.06.23 | 15:25

1
TREZVI ??? Zna4i nikoi da ne u4astva togava :)

Добави коментар

Водещи новини