Половината будистки монаси - с наднормено тегло

  • 01 май 2013 09:13

  • 1957
  • 0
Половината будистки монаси - с наднормено тегло
©

Тайландски диетолози започнаха кампания, която да насърчи будистките монаси да се хранят здравословно. Тези мерки са предприети заради изследване, което сочи, че почти половината от тях са с наднормено тегло и риск от затлъстяване.

В проучването на университет в Банкок са анкетирани 246 монаси. 44% от тях са били с наднормено тегло, а 21% с талия по-голяма от средните мерки. Талията на един средностатически тайландец е около 90 сантиметра, а по-голямата част от монасите са с повече от 123 сантиметра. Голямо влияние върху нездравословното им хранене оказва традицията за поднасяне на дарове под формата на сладка и мазна храна, което се счита за добро дело.

"Хората обикновено поднасят на монасите кокосово мляко и солени храни, като въобще не мислят за последствията от тази нездравословна храна".

В кампанията са се включили около 30 монаси. Инициативата се опитва да ги научи да мислят повече за тяхната диета, да избират по-внимателно какво ядат и да спортуват често. Диетолозите препоръчват на монасите да ходят повече пеша и да броят крачките си докато медитират.

Последвайте канала на

1957 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини