Откриха останките на жена, погребана преди 4 400 години (снимки)

  • 24 април 2013 21:29

  • 3936
  • 0
Откриха останките на жена, погребана преди 4 400 години (снимки)
©

Археолози провеждащи разкопки недалеч от една от резиденциите на британското кралско семейство - замъка Уиндзор - откриха останките на жена, която била погребана преди около 4 400 години.

Според британският вестник "Дейли мейл" учените са изумени от бижутата и останките от рокля, които били открити в гроба, тъй като е всеизвестен факт, че някога подобни скъпи предмети са били поставяни единствено в "мъжки" гробове. Предположенията на специалистите са, че жената, на чийто скелет са попаднали е била някога част от управленския елит.


“Ние за пръв път откриваме женски скелет на такава възраст, украсен по подобен начин. Индивидът е погребан в одежда със сложни златни инкрустации, съчетани с янтар и лигнит. Вероятно тя е била важен човек в местното общество и е имала достъп до престижни, редки и екзотични предмети. Аз съм склонен да мисля, че жената, чийто останки се намират недалеч от замъка в Уиндзор е принадлежала към елитно семейство - била е принцеса или кралица", твърди археолога Гарет Чафи пред журналисти от "Дейли мейл".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3936 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини