Джина Лолобриджида продава диамантените си бижута

  • 27 март 2013 17:26

  • 3751
  • 1
Джина Лолобриджида продава диамантените си бижута
©

Италианската актриса Джина Лолобриджида, един от водещите секс символи на 50-те и 60-те години, продава част от диамантените си бижута с цел парите от тях да отидат за изследвания на стволови клетки, предаде "Ройтерс". По думите й сега е времето тя да се отблагодари за щастливия живот, който е получила.

Отрасвайки в скромно италианско семейство, Лолобриджида става известна с ролите си на голям екран редом с холивудски звезди като Хъмфри Богард, Рок Хъдсън, Бърт Ланкастър, Тони Къртис и Франк Синатра.

След като кариерата й набира скорост във Франция, Италия и Холивуд, Лолобриджида споделя, че започнала да колекционира бижута на "Булгари". Винаги си ги купувала сама и така се наслаждавала на собствените си възможности в резултат от своя собствен труд.

Сега, когато е на 85 и актьорската работа отдавна е в миналото й, след като през 80-те години се отдава на фотожурналистика и скулптура, Лолобриджида споделя, че е решила да използва бижутата си за нещо полезно, пише dnevnik.bg.

Двадесет и два накита от колекцията й ще бъдат предложени на търг в Sotheby's в Женева на 14 май, след като преди това бъдат изложени на показ в Лондон, Ню Йорк и Рим.

Актрисата споделя, че приходите ще отидат за фонд, който има за цел построяването на болница за изследване на стволови клетки.

"Това няма да е краят на бижутата, а ще е нещо, което е полезно и ще помогне на кауза, която за мен е много важна", казва Лолобриджида от Рим в телефонно интервю за "Ройтерс" и допълва: "Искам да оставя сувенир от моя живот".

Ако разполагате с наистина значително количество пари, може да се сдобиете на търга с поне едно от бижутата. Сред тях е комплект от перлени и диамантени обеци от 1964, които се очаква да се продадат за поне 1 млн. долара, както и 19.03-каратов диамантен пръстен на долу-горе същата цена и диамантена огърлица в комплект с гривна от 1954 г., оценени на поне 500 хил. долара.

Лолобриджида продава и чифт обеци с клипс от изумруди и диаманти, с които е снимана една вечер през 1965 г. заедно с художника Салвадор Дали. Очаква се тяхната цена да достигне 250 хил. долара.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3751 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Breh

2014.09.28 | 12:58

1
Браво на жената! Осъзнава че няма да и трябват и по-добре да ги даде за благородна кауза! Шапка и свалям!!

Добави коментар

Водещи новини