Намирането на перфектния чифт дънки може да доведе до стрес

  • 19 юли 2011 14:19

  • 3611
  • 0
Намирането на перфектния чифт дънки може да доведе до стрес
© Интернет

43% от запитаните 1000 жени, заявили, че купуването на дънки ги прави по-угрижени, отколкото ако трябва да сменят жилището си. Това важи най-вече за жените над 50 години, съобщава в. Daily Mail.

Проучването е направено от сайта isme.com, чийто потребители заявили, че прекалено тесните модели ги карат да се чувстват дебели и непривлекателни. Две трети от жените на възраст на и над 50 г. отбелязват, че купуването на дрехи е най-стресиращото нещо за тях.

"Въпреки че може да похарчите много за чифт дънки, ако те са неудобни, за секунди могат да ви превърнат от модерна в зле облечена жена", коментира говорителят на isme.com Джаки Люис.

Основният проблем на по-възрастните жени е натрупването на мазнини на ханша, което ги принуждава да купуват по-голям размер джинси. Въпросът е там, че дрехата се оказва твърде широка на бедрата и дъното й увисва.

Изглежда, че дънките не са единственият елемент от облеклото, от който над 50-годишните са недоволни. Половината от запитаните смятат, че дрехите не им пасват добре, докато 23% твърдят, че марките, насочени към "по-възрастните жени", не са стилни.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини