Дубай наложи такса на пътека за бягане

  • 05 март 2013 09:31

  • 1760
  • 1
Дубай наложи такса на пътека за бягане
©

Пътеката за тичане в парка "Сафа" в Дубай ще стане част от системата за платени пътища, заради задръствания от пешеходци, съобщи сайта Panarabiaenquirer.com.

Първата фаза от новия план, който се нарича Run Salik Run, е 3.5 километрова отсечка за бягане, върху която са поставени две будки за таксуване – в началото на парка и по средата. Когато влезе в сила на 1 април, новата система ще изисква посетителите да купят предплатена електронна карта, която автоматично ще бъде маркирана при всяко преминаване под арката на будка, пише dnevnik.bg.

"Run Salik Run е част от усилията ни да организираме движението по пътеката за бягане в парка "Сафа", което става все по-натоварено, заради различните ни инициативи за фитнес и призивите ни за следколедно връщане във форма", каза директорът Абдула Томпсън.

"Надяваме се новата система да подтикне хората да използва по-добре обществените места и да намалим с 40% задръстванията около парка до юни", каза още той.

Такса ще има както за бегачите, така и за хората, които се разхождат, но размерът й ще е различен, в зависимост от скоростта на посетителите. Всеки, който се движи със скорост от 10 км/ч или повече ще плаща по 2 дирхама (АЕD) всеки път когато преминат през будката за таксуване. Хората, които се движат по-бавно ще плащат двойно – по 4 дирхама.

"И не си мислете, че ако се затичате преди будката това ще ви спести пари! Техниката ни е изключителна и ще може да изчисли средната скорост на движение", каза Томпсън и добави, че ще има и охрана, така че хората да не заобикалят будките.

Ако първата фаза на проекта се окаже успешна, ще бъдат сложени още три будки по пътеката за бягане, най-вероятно в началото на 2014 година.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1760 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.05 | 21:07

1
Фидосова да иде да се пробва това куп желе:)))

Добави коментар

Водещи новини