Излагат на показ бижутата на Елизабет Тейлър

  • 22 февруари 2013 21:52

  • 2108
  • 0
Излагат на показ бижутата на Елизабет Тейлър
©

Прочутата бижутерска къща "Булгари" откри в Лос Анджелис изложба на скъпоценни камъни и бижута на филмовата легенда Елизабет Тейлър. Някои от тях са били подарък от нейния съпруг Ричард Бъртън, предаде БНТ.

В седмицата на наградите "Оскар" посетителите ще могат да разгледат някои от най-забележителните бижута на кино иконата.

Изложбата включва скъпоценности, които Елизабет Тейлър е получавала и носила в различни моменти от живота си, включително по време на снимките на "Клеопатра". На снимачната площадка на филма започва бурната й любовна история с актьора Ричард Бъртън.

Най-емблематичното бижу в изложбата е огърлица, подарена на Тейлър именно от нейния съпруг Бъртън. Тя е изработена от 16 осмоъгълни изящни смарагди и диаманти. Колието съпровожда актрисата в едни от най-важните моменти от живота и кариерата й. Тя го носи на сватбата си в Монреал, както и когато я награждават с "Оскар". Огърлицата е най-сниманото бижу на Тейлър.

Страст Елизабет Тейлър е изпитвала и към сапфирите. За 40-ия й рожден ден през 1972 г. Бъртън й подарява огърлица от 65-каратови висящи сапфири.

Интерес представлява и тюркоазено-златно огледало, поръчано от поредния й съпруг Еди Фишер.

Елизабет Тейлър почина през 2011 г. на 79-годишна възраст. На организирания от "Кристис" търг през декември същата година колекцията от скъпоценности на кинолегендата беше продадена за рекордните 116 милиона долара.

Последвайте канала на

2108 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини