Подписът издава истинския характер на човек

  • 08 февруари 2013 14:19

  • 3775
  • 0
Подписът издава истинския характер на човек
©

Големият подпис на шефа издава неговия нарцисизъм и слаба компетентност, пише Daily Mail, позовавайки се на най-ново американско изследване.

Проучването било осъществено от екипа на Шон Уонг от  университета по бизнес в Северна Каролина. Специалистите  разучили подписите на 605 американски боса от водещи фирми, листвани в Нюйоркската борса. Според авторите нарцисизмът на  началниците се проявявал в техния егоистичен характер, съчетан с пренебрежение към останалите.

При тези нагласи човек лесно е склонен да се надценява. А това прави подобни хора доста посредствени управленци и техните  решения често са грешни. Но босове с макси автографи имат вродената способност да заблуждават останалите, че са много компетентни и заслужават по-високо заплащане.

605 подписа на босовете били подложени на компютърен анализ чрез специален софтуер. От проучването станало видно, че колкото е по-голям подписът на началника, пропорционално расте и неговото его. Такива генерални директори правят повече  капитални разходи и дават по-малко дивиденти на притежателите на акции.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3775 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини