-
28 януари 2013 16:59
- 1158
- 0
Ресторант в центъра на японската столица Токио предлага на посетителите да опитат ястия, в които ключовата съставка е калта, предаде ИТАР-ТАСС.
За 110 долара се предлага обедно меню. То включва зеленчукова салата със сос от кал, кална картофена супа с трюфели, морски дарове или костур с кална заливка. За десерт се предлага сладолед, залят с кал.
Автор на идеята е готвачът Тошио Танабе. Той случайно е измислил необичайното меню. По време на кулинарен конкурс е решил да добави в ястието черна почва със специфичен вкус от префектура Точиги и е спечелил първото място.
Танабе посочва, че калта не само, не е неприятна на вкус, но и се отразява добре на работата на стомаха.
Последвайте канала на
Свързани новини
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Кола се вряза в коледен базар в Магдебург, има загинал и ранени
20 декември 202421:42
Планински спасител разказа за трагедията със затрупаните от лавина в Пирин
20 декември 202419:50
Голямото пътуване: Засилен трафик по магистралите, пътищата към зимните ни курорти и Гърция
20 декември 202420:07
Кирил Петков: ГЕРБ показаха какво е политически ветропоказател
20 декември 202420:29
Иван Брегов: Правителство ще има от страх
20 декември 202421:32
Шкварек: Ще се върне нормалността, която през последните 4 години бе подлагана на изключителни изтезания от либералните експерименти
20 декември 202421:30
Бизнесът и синдикатите излизат на протест
20 декември 202419:04
Водещите новини! Борисов: „Балкански поток“ е тръбата на дружбата. Тръмп отправи директна заплаха към ЕС, ако не купува американски газ и петрол
20 декември 202419:01
Мъж загина при катастрофа в Плевенско
20 декември 202419:27