Пиано Екстраваганца

  • 17 септември 2012 10:11

  • 786
  • 0
Пиано Екстраваганца
©

Второто издание на фестивала Пиано Екстраваганца ще се проведе между 22 и 30 септември в Централния военен клуб, София, под патронажа на министър Аню Ангелов и с изключителната подкрепа на фондация “Америка за България”.

Пиано Екстраваганца е част от Календара на културните събития на Столична община през 2012 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 г. Програмата на фестивала тази година ще представя общо 9 концерта - 5 клавирни рецитала, 3 камерни концерта и една песенна вечер. Изключителни артисти и разнообразен репертоар са основните акценти на Пиано Екстраваганца 2012.

За втора поредна година куриозният и виртуозен фестивал ще протече под мотото “Нещо наистина нечувано”. Откриващият концерт от програмата му представя една от първите форми на камерно музициране: песенна вечер с Александрина Пендачанаска, сопрано, и Людмил Ангелов, пиано. Като специален гост на Пиано Екстраваганца, от САЩ пристига българската цигуларка Елмира Дъраварова, първата жена-концермайстор в историята на Метрополитан Опера. Билети за 9-те фестивални концерта вече се продават онлайн на www.ticketsbg.com и на касата на Кантус Фирмус в зала “България” с цени между 5 и 15 лв.

“Музикални произведения, които биха изненадали дори меломаните”, “музика, която никъде не би могла да се чуе”, “нещо наистина различно”, “непознати и почти неизпълнявани клавирни пиеси” - така накратко определя Пиано Екстраваганца неговият създател и артистичен директор МаестроЛюдмил Ангелов.

Фестивалът се провежда за първи път миналата година и протича с голям успех в Централния военен клуб в София. Тази година концертите на Пиано Екстраваганца ще бъдат на същото място - “Залата е разкошна, носи значими културни традиции и едновременно с това позволява тази камерност на клавирния концерт, която го сближава физически и емоционално с неговата публика, придава уют на срещите с нея и скъсява дистанцията между класическата музика и нейните почитатели. Мисля, че българската публика – и меломаните, но и хора, които решават да посетят подобен концерт за първи път в живота си - спонтанно и без особена подготовка, имат нужда от подобни концерти.

Последвайте канала на

786 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини