Фотоизложба „Европа близо до мен“ ни показва ползите от членството на България в ЕС

  • 30 август 2024 12:27

  • 200
  • 1
Фотоизложба „Европа близо до мен“ ни показва ползите от членството на България в ЕС
© ЕК / Карина Попова

Представителството на Европейската комисия открива днес артистична фотографска изложба посветена на положителния ефект от членството на България в ЕС.

„Европа близо до мен“ е един по-различен поглед към изминалите 17 години, в които страната ни е част от Европейския съюз – погледът на хората. Изложбата на открито представлява своеобразна разходка из десетки големи и малки населени места в цялата страна, където проекти, реализирани по политиката на сближаване на Европейския съюз, оживяват чрез своите жители и гости.

Изоставени сгради, превърнати в библиотеки и музеи, изцяло обновени училища, театри и паркови пространства, модернизиран и екологичен градски транспорт – примерите за проекти, които видимо трансформират средата около нас и нашето ежедневие, са толкова много, че е невъзможно всички да бъдат разказани и видени. И в същото време са толкова близо, че със сигурност всеки от нас се възползва от удобствата, които създават, често дори без да си дава сметка за това.

„Европа близо до мен“ Ви кани да видите малка част от тези успешно реализирани проекти така, както ги видяха през обектива си талантливите студенти от магистърската програма „Фотография“ на Националната художествена академия. Те пропътуваха стотици километри, кръстосвайки България надлъж и нашир, за да запечатат в красиви кадри някои от местата, които са променили своя облик, а заедно с него и живота на хората.

Рая Назарян и Кирил Петков откриха изложбата "Деца на войната"

Изложбата може да бъде разгледана на "Мост на влюбените" до Националния дворец на културата от всички жители и гости на столицата до 23 септември 2024 г.

Събитието се реализира с подкрепата на Столичната община, Националната художествена академия и генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
200 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.30 | 13:41

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини