Министър Милошев: Ще работим активно Епископската базилика в Пловдив да бъде включена в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО

  • 21 август 2024 16:49

  • 260
  • 1
Министър Милошев: Ще работим активно Епископската базилика в Пловдив да бъде включена в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО
© Фейсбук/Епископската базилика на Филипопол

Епископската базилика на Филипопол е ярък пример за това как Фондация „Америка за България“, подпомагайки едно световно културно наследство, подпомага и България в развитието на културния туризъм, а мога да кажа за себе си, че културният туризъм е моя лична кауза, подчерта министърът на туризма Евтим Милошев Евтим Милошев Евтим Милошев е назначен за министър на туризма в служебния кабинет с премиер Димитър по време на срещата си с Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“ и представители на фондацията.

Включването на Епископската базилика на Филипопол в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО ще бъде изключително полезно, защото сами знаете, че присъствието на даден обект в този списък привлича туристи и сме готови да обединим усилията си това да стане реалност, изтъкна Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“.

Министърът на туризма подчерта също, че включването на Епископската базилика на Филипопол в списъка на ЮНЕСКО е вдъхновяваща кауза и Министерството ще работи активно, за да стане това реалност.

Председателят на НС на Южна Корея разгледа Епископската базилика в Пловдив

Като приоритет за развитието на туризма в България, министър Милошев посочи изготвянето на дигитална карта на културно-историческите обекти в България и възстановяване и модернизиране на термални съоръжения в България.

Министърът на туризма подчерта и своята подкрепа за проектите на Фондацията, свързани с развитието на туристическия сектор, съобщават от пресцентъра на министерството.

Епископската базилика в Пловдив е включена в престижното официално издание на ЮНЕСКО World Heritage Review, брой 106, междувременно съобщават във фейсбук страницата на Базиликата.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
260 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.21 | 20:07

1
Най-попyлярното и eфeктивно сpeдство за отслабванe в света блокиpа апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диeти, да ходите на фитнeс, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, пpосто опитайте и завинаги ще забpавите за излишните килогpами. Ето това лeкаpство:----> use.my/ketoex

Добави коментар

Водещи новини