Боби Велков е възмутен от сиромашкия банер на Двореца на културата: Непростимо е променен текстът на Химна на българската просвета!

  • 23 май 2024 18:20

  • 835
  • 4
Боби Велков е възмутен от сиромашкия банер на Двореца на културата: Непростимо е променен текстът на Химна на българската просвета!
©

Политическият маркетинг е ударил дъното - концептуално, визуално, кампанийно, всякакНо не е това темата! За нея друг път. Колегите ми от Национален дворец на културата - НДК и настоящи стопани също го копаят без всякаква идея, мисъл и посока. Проблемите на НДК са много, отдавна, и са решими само на друго ниво и с други средства. Тези от тях, които са на ниво маркетинг, са единствените, които могат да бъдат решавани по един или друг начинУви, днес и това се оказва непосилна задача. С изненда прочитам съобщението от НДК по случай отбелязването на 24 май и започвам да си мисля, че там се управлява чрез изкуствен интелект, изразява възмущението си Боби Велков - бивш председател на Управителния съвет на Националния дворец на културата. 

Той не може да си обясни сиромашкия банер на папския балкон, в който "непростимо е променен текстът на Химна на българската просвета". Единствената логична обосновка, която Боби Велков намира, е "некомпетентност и глупост, взети заедно".

Боршош: Какво ще празнуваме? Най-лошата година на българската култура и образование ли?

"Напомням, че последните отбелязвания на 24-ти май бяха през 2018 и 2019 г. с “Празник на буквите”, който привлече хиляди софиянци и гости на столицата, а автор на визуалната идентичност бе проф. Божидар Йонов, който го направи с надеждата, че продължаваме и съхраняваме традициите. Сега виждам, че сме ги “съхранили”подобаващо", пише той. 

"Уважаеми колеги, явно толкова можете, но не в това е белята, а че с НДК и празници на духа, които се отнасят към колективната ни национална културна памет и идентичност, експерименти не бива да се правят. НДК не е сграда, а културен символ, който е много по-голям от нас и заслужава малко повече мисъл, не само бюрократична", подчертава Боби Велков. 

И припомня една вечна истина: "Народността не пада/ там, дето знаньето живей".

Последвайте канала на

Novini.bg
835 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 17:31

4
❤️ Г­о­р­­е­­щ­­и­ ­­­м­­о­­м­­и­­­ч­­е­­­т­­а­ ­­в­­­и­­ ­о­ч­­а­к­в­а­­т ­­­-­ X­1­­­8­­­.­­F­U­­N

2024.05.25 | 05:43

3
❤️ Г­­о­­­р­­е­­­щ­­и­­­ ­­м­о­­м­и­ч­­е­­т­­­а­­ ­в­и­ ­о­­­ч­­а­­­к­в­­а­­­т ­-­­­ X­­­1­­8­­­.­F­­­U­N

2024.05.23 | 18:31

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Vse pak e neshto

2024.05.23 | 19:37

2
Tozi protiven komunisti4eski@ himn trqbva da se smeni

Добави коментар

Водещи новини