Журналистка написа сатира за Калинките и Гинките в политиката

  • 03 април 2024 14:18

  • 652
  • 0
Журналистка написа сатира за Калинките и Гинките в политиката
© bgonair

Нова книга със забавни картини от родната действителност, вдъхновени от политическата сатира на  Радой Ралин, представя журналистката и пиар Патриция Кирилова по повод празника на хумора и шегата 1 април. Премиерата на препращащото  към Алеко заглавие - "През Банкя до Харвард и назад",  ще се състои тази вечер, 3 април  в София. Политици, журналисти, общественици и хора на изкуството ще бъдат гости на събитието.


Сн. личен архив

Освен със забавните си политически краткостишия, книгата е истинско произведение на изкуството с художественото оформление, чийто автор е художникът, писател, офицер и ловец Лазар Мурджев. Той и синът му Димитър са автори на провокиращата корица - колажи от протести, на фона на новия парламент, опаковани в найлон с балончета.

Популярни политици, лица от сцената и екрана, скандални имена от медийните заглавия са главни герои в новата творба.

Темите в книгата са за безкрайните избори, за министрите и депутатите, които повечето време са на екрана, вместо на работните места, както и  скандалните столични и магистрални ремонти, Калинките и Гинките в политиката, арестите на популярни бизнесмени и т.н.

Патриция Кирилова е журналист, автор е на книгите "Да свалим маските " 2013 и "Очебник за мъже " 2018, както и на неудобната книга от разгара на Ковид-кризата "Ковид 19 или войната за душите ни" - 2021 г. Тя е собственик и на PR-агенция.

Ето част от краткостишията:
  • Избори безчет, а народът клет
надежда все таи, че макар и не светци,
ще са по-добри.  
Но дали?
  • Калинки и Гинки България грабят,
а Лъвът наш заспал, незлоблив,
вместо да скочи като опарен
и юмрук върху тях да стовари -  
чака някой братушка да го оправи
и бълнува насън: Победих!
  • Какво лошо певци и актьори да са депутати?
Но защо без акробати? Нали е цирк, егати ;)

Последвайте канала на

Аделина Делийска
652 0

Свързани новини

Водещи новини