Шуменският театър представя два премиерни спектакъла

  • 14 ноември 2023 14:53

  • 709
  • 1
Шуменският театър представя два премиерни спектакъла
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Драматично-кукленият театър (ДКТ) „Васил Друмев“ в Шумен ще представи през тази седмица два премиерни спектакъла – "Болница накрай света" и кукленото представление „Чими“, съобщават от пресцентъра на културната институция.

Основният конфликт в пиесата "Болница накрай света", която ще бъде играна за първи път пред публика утре на голямата сцена на театъра, е сблъсъкът между реалността и фантазията. „Кое е реално и кое е част от изкривената ни и деформирана самооценка? Къде е истината в света, който ни заобикаля или в собствените ни съзнания? Къде свършва мечтата и нахлува страхът? Това са само малка част от въпросите, с които се занимава спектакълът“, отбелязват от пресцентъра на ДКТ - Шумен, цитирани от БТА. 

Автор на пиесата е Христо Бойчев, режисьор е Дамян Тенев, сценографията е дело на Радостина Тенева, а музиката - на Дамян Тенев. В представлението участват актьорите Илия Виделинов, Кольо Стайков, Вилиана Димитрова, Светлин Иванов, Пламен Петков, Янислава Линкова, Димитрия Милушева, Александра Михайлова, Стефан Мараджиев, Калин Пачеръзки, уточняват от пресцентъра на театъра в Шумен.

Силвия Лулчева показва в Сатирата тази вечер, как без любов и най-скъпата булчинска рокля не струва пукната пара

ДКТ „Васил Друмев“ на 18 ноември ще се включи в инициативата „Нощ на театрите“. Тогава в зала „Патиланчо“ ще бъде представена и премиерата на кукленото представление „Чими“, от сборника с разкази на Борис Априлов „Приключенията на Лиско“, а по-късно, на голяма сцена - постановката „Шошана“ с участието на Кръстю Лафазанов. За най-малките зрители на следващия ден в зала „Патиланчо“ ще се играе и представлението „Червената шапчица“, допълват от пресцентъра на културната институция. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
709 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.14 | 18:50

1
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини