"Орфей“ на Народния театър спечели наградата за най-добър спектакъл на Международния театрален фестивал „Скупи“ в Скопие

  • 11 октомври 2023 13:52

  • 846
  • 1
"Орфей“ на Народния театър спечели наградата за най-добър спектакъл на Международния театрален фестивал „Скупи“ в Скопие
© Народен театър
Слушай новината Слушай новината

Вчера, 10 октомври, спектакълът „Орфей“ на световноизвестния словенски режисьор Йерней Лоренци спечели наградата за най-добър спектакъл на Международния театрален фестивал „Скупи“ в Скопие, Северна Македония. На фестивала, който тази година се проведе под мотото „Блясък в театъра“, бяха представени спектакли на театри от Косово, Турция, Франция, Босна и Херцеговина и др.

Спектакълът "Орфей" е отличен с награди ИКАР 2023 за режисура, ИКАР 2023 за най-добър спектакъл и ИКАР 2023 на публиката за най-добър драматичен спектакъл.

Новият сезон в Народния театър започва на 4 септември

Участват: Александра Василева, Биляна Петринска, Василена Винченцо/Надя Керанова, Валентин Ганев, Владимир Пенев, Гергана Змийчарова, Дарин Ангелов, Деян Донков, Димитър Николов, Ева Данаилова, Жорета Николова, Ненчо Костов, Радена Вълканова и Стелиан Радев.

Драматург на спектакъла е Матиц Старина, сценограф – Бранко Хойник, композитор е Бранко Рожман, а хореограф – Грегор Лущек. Дизайнер на костюмите е Белинда Радулович.

Следващите представления на „Орфей“ на Голяма сцена в Народния театър са на 18 октомври, 23 ноември и 20 декември от 19:00 ч.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
846 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.11 | 15:17

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини