Георги Господинов ще води майсторски клас по творческо писане

  • 27 юли 2023 15:46

  • 583
  • 0
Георги Господинов ще води майсторски клас по творческо писане
© Getty Images (архив)

Писателят и носител на тазгодишната международна награда "Букър" Георги Господинов ще води майсторски клас по творческо писане в рамките на литературната програма на 39-ото издание на празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол (28 август - 5 септември), съобщават организаторите. 

Участниците в майсторския клас ще имат възможност да обменят опит с автора на "Времеубежище" в тридневен интензивен клас, който ще се проведе от 1 до 3 септември в Художествената галерия в Стария град на Созопол.

Младите творци ще получат диплом за завършен майсторски клас по творческо писане, а на 3 септември ще представят създадените по време на класа творби пред публика. След това гостите на фестивала ще имат възможност да се срещнат с Господинов, чиито книги са преведени на над 30 езика, в двора на Художествената галерия при вход свободен.

Георги Господинов стана почетен гражданин на София

Литературната програма на фестивала тази година ще предложи на 2 септември и среща с носителката на Нобелова награда за литература от 2015 г. – Светлана Алексиевич. Тя ще проведе разговор с Марияна Кацарова, специален докладчик на ООН по правата на човека.

Освен литература, в програмата на фестивала са включени и множество културни събития с участието на имена от българските театър, музика и кино. За почитателите на театъра в програмата са включени постановки на Народен театър „Иван Вазов“ и Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, Драматичен театър - Пловдив и други.

На сцената на амфитеатър "Аполония" празниците на изкуствата ще бъдат открити с гала концерт на оркестъра, солистите и балета на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. В програмата са още рок групите "Сигнал", Б.Т.Р. и "Фондацията", поп изпълнителките Михаела Маринова и Мария Илиева, както и триото на Васил Спасов и джаз секстет с музиката на Йосиф Цанков.

Ще има и филмови прожекции в лятното кино, като в афиша са „Шекспир като улично куче“ с режисьор Валери Йорданов, „Анна“ на Боримир Илков и "добрият шофьор" на Тонислав Христов.  

Последвайте канала на

Владимир Василев
583 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини