Актьорът Валери Йорданов за скандала в Народния театър: Единствено могат да накарат Морфов да боядиса вратата

  • 20 ноември 2022 18:04

  • 3126
  • 2
Актьорът Валери Йорданов за скандала в Народния театър: Единствено могат да накарат Морфов да боядиса вратата
© бТВ

“Политиката няма място в театъра, особено в националния театър. На Александър Морфов за пореден път му се показа, че или ще играеш по свирката ни или няма да твориш. Човекът, който може да твори в цял свят, тук ние му казваме, че нямаме нужда от него”, заяви актьорът Валери Йорданов в предаването “120 минути” по повод скандала в Народния театър през последните две седмици. 

На 29 октомври вратата на офиса на настоящия пиар на Народния театър Велислава Кръстева осъмна с изкъртена табелка и надписи: "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е "известният извършител и че не се е крил". Кръстева бе дългогодишен говорител на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии и бивш зам.-министър на културата. 

Александър Морфов призна: Аз нaдрaскaх врaтaтa и изкъртих тaбелкaтa с името нa Велислaвa Кръстевa

“Това беше акт на протест, който беше предварително обявен с усмивка от самия Морфов пред колегите”, каза актьорът. 

Той каза, че Морфов от два месеца се опитвал да води разговор и да направи нещо. “Колеги, които работеха повече от 15 години в театъра, биваха принудени да напускат със споразумения, които не са им угодни”, уточни Йорданов. 

По думите му Александър Морфов е канен като режисьор из целия свят. 

“Самият той няма нужда от пиар. Юристите ни казаха, че единственото, което може да искат от Александър Морфов, е да плати боядисването на вратата. Може и аз да я боядисам. Неговият протест обаче веднага беше използван политически. Политиката няма място в театъра”, добави Йорданов. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3126 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.20 | 19:35

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
наглост сарайска!

2022.11.20 | 19:32

1
Днес грозната като смъртта слугиня на сарайския милиардер, дето му подмива задника с ибрика и продухва спаружената му гюдерийка, та това двукопитно нищожество от женски пол, всъщност за пола не е много сигурно, се изгаврило, тоест, пошегувала се по най-просташки начин, че напуска! Да, ибрикчийке сарайска, ще напуснеш! Рано или късно ще бъдеш изметена от Народния театър като боклук, какъвто си! Ега ти наглата сарайска слугиня, ега ти мръсната свиркаджийка на ДъПъСъ-то, която си помислила, че "проклятието на България", чудовището Аамед Доган, ще държи с мръсните си ръце и Народния театър, както държи позитанските и банкянските комунисти, дърпа им конците, а те не смеят да мръднат, коленичат и му ближат цървулите! Вън от Светинята на българския театър, нищожество сарайско, вън! А докато те изхвърлят, гледай по-редовно да си переш шалварите, че нещо много смърдиш!

Добави коментар

Водещи новини