Истории от древната индийска култура пресъздават в Перник

  • 12 април 2022 14:43

  • 1507
  • 1
Истории от древната индийска култура пресъздават в Перник
© Pixabay

Истории от древната индийска култура ще бъдат пресъздадени в петък (15 април) в 18:30 ч. в театралната зала в Двореца на културата в Перник, съобщиха от общината. Артистите Шри Алок Пандей и Шримати Пурнима Пандей от град Варанаси и техни ученици от България ще представят стила танц-театър „Бхаратанатям“, създаден преди пет хиляди години и съхранен в автентичния си вид до днес.

Този тип постановки се изпълняват главно от жени и мъже брахмани, като чрез драмата на танца се пресъздават истории от древната индуска философия. Гостите на постановката ще се запознаят с уникалната техника, в която краката държат ритъма, ръцете разказват историята чрез жестови език (мудри), а лицето изразява емоциите.

Първата сватба в Индия в метавселената събра над 3000 гости

В събота от 17:00 ч. в малкия салон на Двореца на културата пък ще бъде прожектиран филмът „Богатството на любовта“, събрал над 800 млн. зрители пред големия екран.

Събитията ще бъдат със свободен вход и се организират от община Перник, съвместно с посолството на Индия и индологическа фондация „Изток - запад“.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1507 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НаКавални

2022.04.12 | 18:01

1
Мангали миризливи

Добави коментар

Водещи новини