МВнР отбелязва 30 години от присъединяването на България към Международната организация на Франкофонията с арт събитие

  • 14 март 2022 20:08

  • 1017
  • 0
МВнР отбелязва 30 години от присъединяването на България към Международната организация на Франкофонията с арт събитие
© Getty (архив)

Министерството на външните работи (МВнР) в партньорство с Международното триенале на сценичния плакат – София, Националното бюро на Университетската агенция на Франкофонията – България и Франкофонския  център на Софийския университет „Св. Климент Охридски“  организира арт събитието "Молиер без граници & в диалог с Молиер“, съобщиха от МВнР.

Инициативата, посветена на 400 години от рождението на великия драматург, превърнал се в олицетворение на френския език, отбелязва Международния ден на Франкофонията и 30 години от присъединяването на България към Международна организация на Франкофонията.

В рамките на форума ще бъде представена изложбената колекция "Молиер без граници", която съдържа 35 плаката за театрални постановки по пиеси на Молиер. Тя може да бъде видяна в периода 15-30 март в Централното фоайе на Ректората на СУ "Св. Климент Охридски".

Официалното откриване на експозицията  "Молиер без граници" ще се състои на 22 март, от 18:00 часа, в Централното фоайе на Софийския университет, като в програмата е включен прочит на откъси от пиеси на Молиер, които ще се изпълнят на френски и български език от студенти, ученици и преподаватели.

Илияна Йотова: Франкофонията е общност на споделени ценности

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1017 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини