Картини на Националния военноисторически музей гостуват в "Златния триъгълник" на Париж

  • 12 юни 2012 18:09

  • 1500
  • 0
Картини на Националния военноисторически музей гостуват в "Златния триъгълник" на Париж
©

Изложбата "Интерпретации за войните 1912 - 1918" отвори врати в Българския културен институт в Париж на 11 юни, съобщиха от Националния военноисторически музей /НВИМ/.

Тя е била открита под звуците на симфония "Вардар" от българския посланик във Франция Марин Райков, в присъствието на бригаден генерал Елислав Иванов - аташе по отбраната, Диана Игнатова - директор на Българския културен институт в Париж, генерал-майор Стефан Василев - командир на Сухопътните войски, и Ирена Мутафчиева - директор на НХГ за чуждестранно изкуство в София.

Сред гостите са били и много български художници, живеещи в Париж.

Изложбата е организирана по повод отбелязването на 100-та годишнина от Балканските войни. В нея са представени 55 художествени произведения на най-популярните и изтъкнати майстори на четката, обединяващи българските и европейските традиции в изобразителното изкуство - Борис Денев, Станю Стаматов, Никола Танев, Константин Щъркелов, Яким Банчев, Атанас Михов, Петър Морозов, Христо Йончев - Крискар, Александър Мутафов и Владимир Димитров - Майстора. Те са завършили или са специализирали в престижните художествени академии в Париж, Мюнхен и Москва.

Последвайте канала на

БТА
1500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини